De welbekende Fruit Ninja app van Halfbrick Studios heeft officieel de vertaalslag naar Virtual Reality (VR) gemaakt. Het is nu mogelijk om met heuse zwaarden fruit dat om je heen lijkt te vliegen in stukken te hakken!

In plaats van de ene vinger waarmee je het fruit kon swipen beschik je nu over twee katana zwaarden (wow thats totally ninja dude!). De applicatie is gemaakt voor de HTC vive en is vanaf nu beschikbaar op Steam Early Access

Voor wie het eerder een fruitninja is geweest weet dat het spel gaat om het slicen en dicen van rondvliegend fruit en ontwijken van de bommen. Als app op de smartphone was dit een heerlijke manier om tussendoor even de tijd te doden. Dit is nu helemaal veranderd. Je hoeft nog net geen warming up te doen maar je zal wel moeten zweten voor die highscore.

De game beschikt nog over slechts 1 locatie waarin je kunt kiezen uit de drie bekende modes; Classic, Arcade en Zen. Dankzij de positional audio kun je horen waar het vliegende fruit en de sissende bommen om je heen vallen. Aan de game moet nog wel het een en ander gebeuren. Halfbrick zegt in de toekomst de volgende elementen te willen toevoegen aan Fruit Ninja:

  • Meer doelen die behaald kunnen worden.
  • Verschillende locaties.
  • Verschillende wapens.
  • Verschillende karakters uit het Fruit Ninja Universum.
  • PvP competitieve multiplayer battles.
  • Steam Workshop integratie.

Fruit Ninja VR?gaat tevens uitkomen met versies voor de Oculus Rift, Google Daydream devices en de PlayStation VR rond het eind van het jaar. (zie ook: Top 10 Cardboard games)