Je kunt tegenwoordig overal VR Cardboards kopen, ze liggen in het schap tussen de levensmiddelen en verlengsnoertjes in de winkel. Wanneer je zakelijk gebruik wilt maken van een eenvoudige kartonnen smartphone houder kun je niet aankomen met dit soort goedkope prullaria.

Op zoek naar een grote bestelling Google Cardboards?

Bulkbestellingen & promotie

Er is een grijs gebied tussen deze goedkope VR Cardboards en de luxere VR brillen zoals de Gear VR of de HTC Vive, en dat zijn bedrukte VR Cardboards. Je kunt deze in een grote order bestellen tegen scherpe tarieven, uiteraard moet je wel een goede bestemming vinden voor een bulk order VR brillen. Virtual Reality is een zeer populair marketing instrument dat bekend genoeg is zodat verdere uitleg eigenlijk niet meer nodig is, en tegelijkertijd vernieuwend genoeg om de aandacht te trekken.

Wat is een bulk order?

Bij een bulk order bestel je direct een groot aantal van een specifiek product, daarbij betaal je een lagere stuksprijs. Zo kunnen winkels speciale acties aanbieden, en zo kunnen bedrijven goedkoper inkopen dan eindconsumenten. Een bijkomend voordeel van een grote order is de optie om een product op maat te laten maken. Dat geldt ook voor VR Cardboards, die kun je laten bedrukken met elk gewenst logo. Hoe meer je bestelt, hoe lager de prijs per stuk zal uitvallen. Net zoals je pennen kunt laten bedrukken met een bedrijfslogo, kun je ook VR Cardboards laten bedrukken met een logo of een foto met de bekende huisstijl van een merk of product. Maar waarom zou je kiezen voor een stukje karton voor de smartphone?

VR Cardboard is de meest populaire VR bril

Virtual Reality is populair, maar het grote publiek heeft er nog nooit gebruik van gemaakt. Dat komt omdat de instapprijs nog te hoog ligt. Voor een HTC Vive of Oculus Rift moet je inclusief PC al gauw 1500 euro neertellen, daar komt nog bij dat de technologie nog best ingewikkeld is voor de meeste mensen. De Cardboard VR bril is een goedkoop alternatief die gebruik maakt van de mogelijkheden die een smartphone biedt. Je hebt in je zak al een kleine computer met een mooi scherm, in combinatie met een stuk vouwbaar karton en twee kunststof lenzen heb je al een eenvoudige VR bril. Zo is de originele Google Cardboard houder uitgegroeid tot meest verkochte VR bril. Niet slecht voor een eenvoudig stukje karton dat je eerder in de recycle bak zou verwachten.

Kwaliteit en kwantiteit gaan goed samen

De VR ervaring van een Cardboard houder is niet te vergelijken met een luxe VR headset, dat mag duidelijk zijn. Toch kun je met een moderne smartphone en een geschikte VR app goede resultaten bereiken. Met name voor 360 video zijn deze houders ideaal. Ook met een grote order kun je kwalitatief hoogstaande VR Cardboards bestellen tegen lage kosten, mits de kwaliteitscontrole in orde is. Naast de kwaliteit van het karton en de lenzen, moet je ook rekening houden met de afdrukkwaliteit. Je wilt uiteraard een bruikbaar product dat niet zomaar in de papierbak verdwijnt. Vraag daarom altijd eerst een sample om de kwaliteit zelf te beoordelen.

Waarom een grote order VR Cardboards plaatsen?

In de eerste plaats zul je een bulk order plaatsen vanwege de kosten per product, die vallen al snel een stuk lager uit dan per stuk kopen. Daarnaast kun je de Cardboard geheel naar wens laten bedrukken. En wees gerust, er zijn volop mogelijkheden om jouw klanten of doelgroep een Cardboard te geven. Die voorraad zal sneller slinken dan je verwacht!

VR Cardboard met eigen content

Is het noodzakelijk om eigen content te laten maken? In principe niet, een aanbieder van reizen kan bijvoorbeeld prachtige 360 graden video?s van National Geographic laten zien. Uiteraard is de combinatie van Cardboard VR houder met eigen content ideaal, ook voor kleinere budgetten zijn al VR producties te maken. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je een Virtual Tour laat maken op basis van panorama fotografie.

Mogelijkheden met een grote order

Hier zijn een aantal praktijkvoorbeelden van mogelijkheden met een bulk order VR Cardboards. Je zult ze moeiteloos kunnen verspreiden, iedereen is nieuwsgierig naar Virtual Reality door alle media aandacht op het moment.

  • Sturen naar klanten: Stel je bent een makelaar op Tenerife die nieuwe bungalows wil verkopen. Jouw klanten zijn over de hele wereld verspreid. Stuur ze een prospectus met een gratis VR Cardboard om de woning alvast thuis te bekijken.
  • Uitdelen op beurzen en events: Pennen en pepermuntjes zetten weinig zoden meer aan de dijk, met een Cardboard VR houder trek je wel de aandacht op een beurs. Laat ze op hun eigen smartphone kijken naar jouw 360 graden filmpje en geef ze daarna de houder mee. Ze hebben dan al jouw app op hun telefoon staan, of de video in de kijkgeschiedenis.
  • Bonus bij een evenement: Je ziet tegenwoordig steeds vaker bij muziekfestivals of bij andere live evenementen dat de organisatie gratis VR Cardboards verstrekt bij kaartjes. De content kan een voorbereiding zijn op het evenement, om achteraf sc?nes terug te kijken of beide. Het logo van het evenement op de Cardboard zal op deze manier een hogere zichtbaarheid genieten.
  • Verspreiden op scholen: Er zijn universiteiten en hogescholen die wereldwijd studenten proberen te verleiden met een virtuele campus tour. Daar is een grote order VR Cardboards ideaal voor. Ook tijdens open dagen kun je deze houders uitdelen. Op de middelbare school en zelfs in het basisonderwijs kun je gebruik maken van de vele gratis apps zoals Google Expeditions, op basis van je eigen Cardboard met opdruk.
  • Promotionele acties voor producten: Geef een gratis VR Cardboard bril weg bij een zak chips, een paar schoenen of een ander product. Zo maak je van een product in de winkel een ervaring. Koppelen van producten en diensten kan ook, geef mensen bij een besteding van minimaal 20 euro in de dierenwinkel een Cardboard met link naar 360 graden filmpjes in de dierentuin. De Cardboard houder geeft je weer korting in de echte dierentuin. Zo kun je enorm veel producten en diensten promoten.
  • Verkoop van eigen Cardboard VR bril: Dit is een heel interessante optie voor verenigingen en stichtingen. Laat je sponsoren door Cardboard VR houders te verkopen. De sponsors steunen niet alleen het goede doel, maar krijgen er ook een product voor terug waar ze echt iets aan hebben. (zie ook: VR op de zakelijke markt)

Kortom; er zijn talrijke mogelijkheden voor een grote order VR Cardboards. Wat ga jij met deze voorraad doen?