Bij VR brillen zul je als eerste denken aan entertainment. Of het nu filmpjes zijn, spellen voor kinderen of 18+ erotische content, Virtual Reality biedt een ontsnapping aan de dagelijkse werkelijkheid. Toch zijn er naast amusement diverse andere toepassingen voor Virtual Reality die ook heel interessant zijn. Denk aan het informeren van mensen op een visuele manier, of reclame maken binnen een marketing strategie. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken zul je ook veel VR brillen nodig hebben, met een VR bril bulk bestelling kun je goedkoop aan goede kwaliteit VR brillen komen om deze op grote schaal te verspreiden. Bij een Google Cardboard bulk bestelling plaatsen zijn er wel een aantal aspecten om rekening mee te houden, op deze pagina zetten we naast de voornaamste aandachtspunten ook de meest populaire VR toepassingen op een rijtje.

Virtual Reality toepassingen

Afhankelijk van het toegepaste hardware en software platform zijn er verschillende toepassingen mogelijk voor Virtual Reality. Dit zijn de meest voorkomende VR Apps:

 • Spellen: Het spreekt eigenlijk voor zich dat VR games tot de meest populaire VR Apps horen. Toch is de markt voor hoge kwaliteit VR games nog beperkt, daarnaast is het voor de meeste mensen niet prettig om urenlang in de virtuele wereld door te brengen. Daarom zien we momenteel vooral eenvoudige VR spellen waar je in korte sessies plezier aan kunt beleven. In combinatie met een VR bril bulk bestelling kun je een VR game uitstekend als marketing instrument inzetten.
 • Video: 360 Graden video is nog populairder dan VR games. Dat is wel te begrijpen, je hoeft als gebruiker geen actie te ondernemen en dit soort VR content is relatief eenvoudig te maken. Naast de 18+ content worden er ook prachtige documentaires gemaakt en ook (korte) speelfilms door bekende Hollywood regisseurs. Het grote pluspunt van 360 video is de mate van betrokkenheid bij de toeschouwer. Je kijkt niet meer van buiten naar binnen, maar staat midden in het onderwerp. We zien dan ook vele VR bioscopen opduiken, en bij festivals worden steeds vaker Cardboard VR brillen uitgedeeld. Dan is een Google Cardboard bulk bestelling een interessante optie om betaalbaar een meerwaarde te bieden.
 • Educatie: Lesgeven in Virtual Reality wordt steeds populairder, en Cardboard VR brillen worden steeds vaker gebruikt in het onderwijs. Het is daarbij geen vervanging van een standaard lesprogramma, maar een waardevolle aanvulling op het bestaande curriculum. Zo kan een leerling in het Colosseum stappen zoals deze vroeger bestond, of zwemmen langs de koraalriffen zonder een nat pak te halen. Het spreekt voor zich dat een Google Cardboard bulk bestelling goed aansluit bij een lesprogramma voor tientallen, honderden of zelfs duizenden studenten.
 • Training: Er is onderzoek uitgevoerd naar training in VR, de eerste resultaten zijn veelbelovend. Zo blijkt de retentie van training in VR hoger te zijn dan een soortgelijk lesprogramma op traditionele wijze. Het is ook een kosteneffectieve wijze van training binnen een organisatie omdat je gebruik kunt maken van reeds aanwezige smartphones. Met een gepersonaliseerde VR bril bulk bestelling, waarbij het bedrijfslogo voorop te zien is, kun je het personeel training geven en daarnaast een leuk cadeautje schenken aan de werknemers.
 • Informeren: Een beeld zegt meer dan duizend woorden, met stereoscopisch 3D kun je dit aantal nog eens verdubbelen! Met VR kun je op eenvoudige wijze informatie overdragen aan klanten, stakeholders, collega?s en andere doelgroepen. Zo kun je een VR App laten ontwikkelen waarin je precies de informatie kunt overdragen die van toepassing is, met een Google Cardboard bulk bestelling kun je vervolgens de App effectief onder de aandacht brengen van een groot publiek.
 • Marketing: De meest logische toepassing voor een VR bril bulk bestelling is toch wel marketing. Virtual Reality is een hot item, door als merk met VR aan de slag te gaan kun je de aandacht op jouw product, dienst of merk vestigen. Wanneer je een prachtige VR App laat maken wil je deze ook onder de aandacht brengen. Laat daarom een mooie Cardboard VR houder ontwerpen en plaats een Google Cardboard bulk bestelling om jouw doelgroep te bereiken.

Google cardboard bulk bestelling plaatsen

Je kunt in de winkel een goedkope Cardboard VR houder kopen en daar met een sticker jouw merknaam op plakken, maar dat komt niet bepaald professioneel over. Wanneer je goed gebruik wilt maken van Virtual Reality, en een zo?n groot mogelijke doelgroep wilt bereiken zul je groot moeten denken. Zo kun je een eigen Cardboard VR bril laten ontwerpen met een unieke opdruk, deze zijn al in kleine oplages te bestellen. Toch wordt het in grotere aantallen een stuk interessanter, zo kun je de investering in eigen VR content optimaal benutten. Zeker wanneer je een custom VR app laat ontwikkelen is de combinatie met een maatwerk Cardboard VR bril ideaal. Er zijn diverse manieren om Virtual Reality binnen een overkoepelende marketing strategie toe te passen, het kan uiteraard ook een opzichzelfstaand project zijn.

Waar moet je op letten bij een VR bril bulk bestelling?

Voordat je de ?bestel? knop indrukt is het verstandig om vooraf wat aandachtspunten door te nemen. Hier zijn de voornaamste zaken om op te letten bij een VR bulk bestelling:

 • Type Cardboard ontwerp: Google bracht in 2014 de eerste Google Cardboard smartphone houder uit. Het was als weggevertje bedoeld aan ontwikkelaars van Google producten. De tweede versie was uitgerust met een knop voor interactie. Kies bij een Google Cardboard bulk bestelling dus voor de 2.0 versie, per aanbieder kan het ontwerp iets verschillen.
 • Kwaliteit van de VR bril: Een Cardboard VR bril kan compleet geleverd worden, of als bouwpakket. Het is in feite niet meer dan een stuk karton en twee plastic lenzen. Toch kan de kwaliteit van deze materialen sterk uiteen lopen per aanbieder. Het hoeft echt geen wegwerpproduct te zijn, wees daarom kritisch op de kwaliteit van de materialen en constructie. Wanneer jouw eigen merk erop komt te staan wil je wel kwaliteit bieden.
 • Ontwerp: Hierbij hebben we het over het ontwerp van de afbeelding op de bril. Van een eenvoudig logo tot een full-color bedrukking; het is allemaal mogelijk met karton. Het ontwerp moet in een 3D programma samengesteld worden, dat is echt een klus voor specialisten. Er zal een plat ontwerp worden gemaakt dat na het vouwen perfect zichtbaar wordt op het driedimensionale oppervlak.
 • Afdrukkwaliteit: Daarnaast moet de afdrukkwaliteit goed zijn, ook bij een VR bril bulk bestelling. Komen de kleuren overeen met de offici?le kleuren die de organisatie gebruikt? Is de resolutie hoog genoeg, wat is de afwerking en vlekt de inkt niet? Vraag daarom altijd eerst een sample aan voordat je een Google Cardboard bulk bestelling plaatst.
 • Levertijd: Als laatste mag de levertijd niet onvermeld blijven. Je kunt bij een VR bril bulk bestelling jouw order plaatsen, maar wanneer je maandenlang op het resultaat moet wachten kun je niet snel schakelen. En in deze tijd kun je het niet veroorloven om de concurrentie een voorsprong te geven. Het is afhankelijk van de leverancier mogelijk om al binnen een week tijd grote (en kleine) aantallen Cardboard VR brillen uit te leveren.

Informeer naast de mogelijkheden voor een VR bril bulk bestelling ook naar de opties voor verspreiding. Zo kun je een grote order plaatsen en iedere bril op een specifiek adres laten afleveren. Zo kun je een groot deel van de distributie uitbesteden.

Uw eigen bulkbestelling plaatsen