In Virtual Reality is alles mogelijk, je wordt omringd door prachtige beelden, animaties en geluiden. Wanneer je de VR bril afzet is het toch even wennen aan die vreemde bril van plastic of karton. Dat zoveel moois in zo?n eenvoudig kastje past is haast niet te geloven.

Bij een VR bril met bedrukking kun je als bedrijf een boodschap uitdragen, zowel met de Virtual Reality presentatie als met de VR bril op zich. Tenzij je luxe VR headsets zoals de Oculus Rift of HTC Vive gaat weggeven, ben je beperkt tot een eenvoudige smartphone houder van plastic of karton. Welk type VR bril met bedrukking is het meest geschikt om te gebruiken als promotiemateriaal voor de klant? Laten we deze twee goedkope VR brillen eens naast elkaar leggen en vergelijken.

Wat is een VR bril met bedrukking?

In principe gaat het bij een Virtual Reality presentatie over de ervaring wanneer je de VR bril draagt. Als promotiemiddel is het ook van belang hoe de VR bril eruit ziet, en uiteraard zullen de kosten ook een rol spelen. Je kunt kiezen uit twee betaalbare soorten VR bril met bedrukking; een plastic VR bril en een VR bril van karton. Beide soorten zijn te voorzien met afbeeldingen, al zal dat wel op een andere wijze aangebracht worden.

Plastic VR brillen

De Gear VR is het meest bekende voorbeeld van een kunststof smartphone houder, het is ook meteen een relatief dure oplossing. Zeker wanneer je de noodzaak voor een topmodel Samsung Galaxy toestel meerekent. De Gear VR is net als de Rift en Vive populair om te huren voor evenementen, als weggevertje is dit zeker niet de meest voor de hand liggende optie. Gelukkig zijn er ook goedkope ?shells? voor alle soorten smartphones verkrijgbaar, die kunnen voorzien worden van een logo of afbeelding.

VR brillen van karton

Alle VR brillen van karton zijn gebaseerd op de Cardboard van Google. Deze universele houder is gemaakt van karton, met twee plastic lenzen en soms een knop om het scherm te bedienen voor interactieve presentaties. Je kunt deze VR bril dragen met een elastiek, vaak worden ze met de hand vastgehouden. Er zijn verschillende leveranciers die producten leveren van uiteenlopende kwaliteit. Het is altijd zaak om voor een 2.0 standaard versie te kiezen, die zijn beter ontworpen dan het origineel.

Welk soort VR bril met bedrukking kiezen?

Als promotiemiddel is een VR cardboard in bulk bestelling?zeer geschikt, je kunt er een bedrijfspresentatie op laten zien zoals een 360 video, een virtuele tour of zelfs een interactieve presentatie. Met een universele houder kun je niet alleen een smartphone gebruiken die de ondernemer beschikbaar stelt, de klanten kunnen zelf met hun smartphone genieten van Virtual Reality zonder hoge kosten voor de aanbieder. De kosten voor een plastic bril of VR bril van karton zijn niet zo verschillend, voor beide opties zijn er diverse soorten kwaliteit en prijs. Toch heeft elke type bril specifieke voordelen en nadelen, laten we hier de meest voorkomende op een rijtje zetten:

Voordelen plastic VR bril

 • De kosten per bril zijn laag, zeker in grote aantallen.
 • De kunststof behuizing is te voorzien van een sticker zoals een logo of merknaam.
 • De meeste smartphones passen in deze universele houder.
 • Het is een behoorlijke duurzame behuizing.

Nadelen plastic VR bril

 • Het materiaal is belastend voor het milieu.
 • Het formaat is te groot voor een brievenbus.
 • De houder ziet er vaak wat goedkoop uit.
 • Full-color VR bril met bedrukking is lastig te realiseren.

Meer informatie plastic VR bril

Voordelen karton VR bril

 • De kosten per bril zijn laag, ook in kleinere aantallen.
 • Het karton kan geheel bedrukt worden met een logo, naam of afbeelding.
 • Ondanks het goedkope materiaal ziet het wel interessant uit.
 • Het is een milieuvriendelijke oplossing vanwege het herbruikbare karton.
 • Vrijwel alle smartphones passen in de houder.
 • Vanwege het opvouwbare ontwerp kan deze VR bril door de brievenbus.

Nadelen karton VR bril

 • De behuizing is niet zo goed bestand tegen vocht.
 • De duurzaamheid is afhankelijk van de gebruiker.
 • De behuizing is minder stevig dan een harde kunststof behuizing.

Meer informatie karton VR bril?

Welk soort VR bril met bedrukking kiezen?

De twee voornaamste toepassingen voor goedkope VR brillen zijn voor presentaties op beurzen of evenementen enerzijds, en thuisgebruik als promotiemiddel anderzijds. Voor de eerste toepassing biedt de duurzaamheid van een plastic behuizing voordeel, omdat de case doorgaans alleen aan de voorzijde bestickert wordt zien deze brillen er vaak wel hetzelfde uit. De kartonnen houder is minder robuust, maar wanneer je deze direct meegeeft is dat niet zo?n bezwaar. Je kunt er wel een full-color afbeelding op laten drukken, dat maakt het voor promotionele doeleinden ideaal.

Product promotie of content leverancier?

In praktijk zien we dat de meeste bedrijven kiezen voor de ?vriendelijk? ogende kartonnen VR bril met bedrukking, er zijn een aantal bedrijven die ter promotie van hun Virtual Reality content zoals 360 video on demand tegen portokosten een gratis kunststof VR bril beschikbaar stellen. Als weggevertje ter promotie van een product of dienst ligt karton het meeste voor de hand. Ook wanneer de ontvanger besluit de VR bril weg te gooien is een stukje karton een stuk milieuvriendelijker dan een kunststof VR bril.

De toepassing en de doelstellingen van de aanbieder zal de doorslag geven voor de meest geschikte houder, in de meeste gevallen lijkt de VR bril met bedrukking van karton een geschikte keuze te zijn.